Makový koláč s ananásom

Hrnčekové koláče sú vďačné rýchle a chutné sladké dezerty, ktorými nič nepokazíme. Obľúbené sú najmä v lete, nakoľko sa dajú robiť s rôznymi obmenami čerstvého ovocia, sú osviežujúce a kedy žiadna gazdinka nechce dlho stáť pri sporáku 🙂 Lahodnú a šťavnatú chuť tomuto koláču dodáva ananás v spojení s mletým makom.

Vynikajúci, jednoduchý a rýchly

šťavnatý hrnčekový makový koláč s ananásom

makový koláč s ananásom fotopostup

Suroviny:

2 ks vajcia,

1 hrnček kryštálový/trstinový cukor,

2 hrnčeky polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 hrnček mlieko,

1/2 hrnčeka olej,

1 hrnček mletý mak,

1 hrnček ananás.

 

Postup:

Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pridáme ostatné suroviny, okrem ananásu a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch naukladáme ananás nakrájaný na kocky a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 35 – 40 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.