Makové pečivo

Makové pečivo

Vynikajúce, jemné, vianočné makové pečivo, zlepované domácim lekvárom a pofrkané čokoládvou polevou:

Makové srdiečka

Suroviny na cesto:

350 g polohrubá múka,

110 g práškový cukor,

100 g mletý mak,

1 vajce,

štipka soli,

250 g maslo.

Suroviny na zlepovanie:

domáci lekvár.

Suroviny na čokoládovú polevu:

50 g čokoláda na varenie,

30 g cera (maslo).

 

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a necháme v chladničke odpočinúť do druhého dňa. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme srdiečka. Srdiečka naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 min. Vychladnuté zlepujeme lekvárom a nakoniec pofrkáme čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s maslom).

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *