Kinder mliečny rez

Kinder mliečny rez

Domáci kinder mliečny rez je nenáročný na prípravu a deti ho milujú 🙂 Klasickú polohrubú múku môžeme zameniť za špaldovú, kryštálový cukor za trstinový, namiesto margarínu použijeme maslo a hneď ho máme o niečo v zdravšej verzii.

Domáci kinder mliečny rez zo špaldovej múky

Suroviny na cesto:

6 ks vajcia,

štipka soli,

8 PL kryštálový/trstinový cukor,

2 PL olej,

4 PL voda,

10 PL špaldová polohrubá múka,

1 ČL kypriaci prášok Dr.Oetker s vínnym kameňom,

4 PL kakao.

Suroviny na plnku:

500 g jemný mäkký tvaroh,

300 g kyslá smotana 16%,

1 vanilkový cukor Dr.Oetker,

2-3 PL práškový (trstinový) cukor.

Na dozdobenie:

čokoláda + maslo (alebo smotana na šľahanie 33% ),

farebné cukríky – zdobenie pestré Dr. Oetker.

 

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, vodu a všetko spolu vymiešame. Ďalej pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, kakao a všetko spolu opäť dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec do cesta zapracujeme vareškou vymiešaný tuhý sneh z bielkov a štipki soli. Cesto si rozdelíme na dve polovice a upečieme na plechu o rozmere 36 x 26 cm (rezy sú nižšie), kľudne môže byť aj menší plech, rezy budeme mať vyššie. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175-180 °C zhruba 7 minút. Tak isto upečieme aj druhé cesto. Cesto opatrne pomocou dosky, alebo plechu preklopíme na opačnú stranu a opatrne strhneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku a to vymiešaním všetkých surovín na plnku. Vychladnutý plát natrieme plnkou, prikryjeme druhým plátom, jemne pritlačíme, polejeme čokoládovou polevou (či už s maslom, alebo smotanou na šľahanie – ganache polevou) dozdobíme cukríkmi a dáme stuhnúť na 2 hod. do chladničky. Stuhnuté nakrájame na kocky, rezy….

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *