Jahodový sirup

Ovocné sirupy robievam na dva spôsoby i bez varenia a sterilizovania, aby sa v ňom zachovali všetky vitamíny, ale takýto sirup je na kratšiu spotrebu, lebo vydrží len niekoľko mesiacov. Avšak, ak chcem uchovať sirup do ďaľšej sezóny, vtedy ho robievam aj so želírovacím cukrom a určite je lepší ako z obchodu, nakoľko doň ide 100 % ovocia. Recept na domáci ovocný sirup bez varenia a sterilizovania som pridala ešte minulý rok, teraz pridávam tento recept s použitím výrobku od Dr.Oetker – Cukor na sirup.

Jahodový sirup so želírovacím cukrom

Suroviny:

500 g jahody (prípadne iné ovocie)

100 – 300 ml vody, podľa šťavnatosti jahôd,

1 balík Cukor na sirup Dr.Oetker.

 

Postup:

Umyté ovocie rozkrájame, alebo roztlačíme na malé kúsky, ja som jahody rozmixovala. Rozmixované jahody dáme do hrnca a varíme 5 až 10 min. Necháme úplne vychladnúť a až potom do toho nasypeme obsah vrecka Cukor na sirup Dr.Oetker. Všetko spolu rozmiešame a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ovocie precedíme cez gázu a sirup privedieme do varu. Povaríme 3 až 5 minút, odoberieme prípadnú penu. Horúci sirup nalejeme do fliaš, zavrieme, a aspoň na 20 min dáme na ležato. Ja som ich nechala pod dekou do druhého dňa, až kým nevychladli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.