Jablkový koláč

Jablkový koláč

Ak máte chuť na sladké, resp. na domáci koláč a nechcete tráviť príliš veľa času pri sporáku, pridávam tento recept na rýchly a vynikajúci koláč zo strúhaných jabĺk, so škoricou, s domácim lekvárom a s čokoládovou polevou. Koláč je teda nenáročný na čas, ale i prípravu, takže ho zvládne každá gazdinka 😉

Jablkový koláč so škoricou,

s domácim lekvárom a s čokoládovou polevou

Suroviny na cesto:

500 g postrúhané jablká + kryštálový cukor a mletá škorica podľa chuti,

400 g kryštálový cukor,

2 Čl sóda bikarbóny,

1 ČL mletá škorica,

200 ml olej,

400 g polohrubá múka,

4 vajcia.

Suroviny na dohotovenie:

domáci lekvár, alebo džem,

100 g čokoláda na varenie,

100 g cera.

 

Postup:

V miske vymiešame celé vajcia s cukrom do peny, potom pridáme olej a opäť všetko spolu premiešame. Ďalej pridáme postrúhané jablká, ktoré sme predtým zmiešali s cukrom a trochou mletej škorice – podľa chuti, sódu bikarbónu, mletú škoricu a múku. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 10 minút postáť. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C zhruba 25 až 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s cerou).



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *