Jablkovo-škoricové hrebienky

Jablkovo-škoricové hrebienky

Tieto tvarohové hrebene s jablkami a so škoricou sú úžasné. Pridávam tento recept na jednoduché,  rýchle a famózne

jablkovo-škoricové hrebienky z tvarohového cesta

Suroviny na tvarohové cesto:

150 g hrudkovitý tvaroh,

75 g kryštálový/trstinový cukor,

1 vajce,

štipka soli,

6 PL olej,

1 ks vanilkový cukor,

250 g polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na plnku:

3 ks jablká,

5 g mletá škorica,

1 ks vanilkový cukor,

1-2 žĺtky na potretie,

celý mak na posypanie – nemusí byť.

 

Postup:

V miske vymiešame tvaroh s kryštálovým/trstinovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme vajce, štipku, soli, olej. Nakoniec pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 20 minút v chlade. Odležané cesto rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na tenký kruh s hrúbkou cca 5 mm. Pomocou radielka ho rozkrojíme na 8 rovnakých častí – trojuholníkov. Každý trojuholník rozkrájame – urobíme 3 rezy. Na širší okraj naukladáme nakrájané jablká, posypeme ich škoricovým a vanilkovým cukrom. Úzku časť trojuholníka zastrčíme pod spodnú časť trojuholníka a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hrebienky potrieme rozšľahaným žĺtkom a môžeme posypať celým makom. Dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20 až 25 minút.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *