Jablkovo-orechový koláč

Jablkovo-orechový koláč

Hrnčekové koláče sú veľmi obľúbené, nakoľko sú nenáročné na prípravu a veľmi chutné. Tento vynikajúci šťavnatý hrnčekový jablkovo-orechový koláč, ktorý pripravíme zmiešaním všetkých surovín v jednej miske a bez váženia surovín, môžeme servírovať len tak, či ho už dozdobíme jablkami, popráškujeme cukrom, polejeme čokoládovou polevou, alebo ho polejeme žĺtkovou polevou a vznikne nám šťavnatý „žĺtkový rez“ 🙂

Jablkovo-orechový koláč

Suroviny:

2 hrnčeky polohrubá múka,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,

8 ks malých jabĺk,

1 ČL mletá škorica,

2 hrnčeky práškový/trstinový cukor,

2 vajcia,

1/2 hrnčeka olej,

1 hrnček mleté vlašské orechy.

 

Postup:

Do veľkej misky dáme všetky sypké suroviny – múku, kypriaci prášok do pečiva, mleté vlašské orechy. Pridáme nastrúhané jablká, mletú škoricu, práškový cukor. Nakoniec pridáme vajcia a olej a všetko spolu dobre vymiešame. Ak by sa vám cesto zdalo husté, že by jablká neboli dosť šťavnaté, môžeme cesto mierne zriediť mliekom, ja som to však nerobila, nakoľko som mala cesto tak akurát. Hotové cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme ho stierkou až po okraje a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190° C zhruba 30 minút.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *