Jablkové ruže

Jablkové ruže

 

Jednoduché, rýchle a chutné jablkové ruže z lístkového cesta zvládne každá gazdinka. Nádherné jablkovo-škoricové ruže s marhuľovým lekvárom z lístkového cesta možno vyhotoviť i na slano, ako napr. pizza ruže, kde možno jablká, škoricový cukor a lekvár zameniť za šunku, syr, kečup a pizza korenie. Nakoľko sú ruže nielen chutné, ale i nádherné na pohľad, zahryzne sa do nich každý, skrátka sa im nedá odolať 🙂

Suroviny:jablkové ruže

500 g lístkové cesto

3 ks jabĺk

lekvár

1 ks škoricový cukor

Postup:

Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na mesiačiky aj so šupkou – nešúpeme ich.

Lístkové cesto rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, nakrájame ho na pásiky zhruba 6 častí. Každý pás natrieme lekvárom, ja som použila domáci marhuľový lekvár, posypeme škoricovým cukrom a naukladáme jablká tak, aby prečnievali cez okraj pásika. Následne cez jablká preložíme druhú polovicu cesta a dobre popritláčame. Takto preložené cesto zrolujeme z jednej strany do druhej do tvaru ruže. Ruže môžeme zafixovať špáradlom a piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie, alebo použijeme formu na muffiny a jednotlivé ruže naukladáme do vymastenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 40 až 45 minnút.

Hotové ruže môžeme posypať práškovým cukrom, alebo škoricovým cukrom.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *