Hrnčekové muffiny

Ako inak, muffiny sú veľmi obľúbené a rýchle sladké koláčiky, vhodné na akúkoľvek príležiťosť. Sú nenáročné na prípravu i suroviny, vynikajúce a sú raz – dva hotové 🙂

Hrnčekové muffiny

Suroviny:

2 hrnčeky hladká múka (pšeničná, prípadne špaldová),

1 hrnček mlieko (časť mlieka môžeme nahradiť i acidkom),

4-5 PL olej,

2 vajcia,

1 kypriaci prášok do pečiva,

2 PL kryštálový/trstinový cukor,

1 vanilkový cukor,

2 PL kakao, môžeme pridať kokos, mak, orechy, ovocie …..

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s cukrom do penista, následne pridáme olej, mlieko a premiešame. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom na hladké cesto bez hrudiek. Hotové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu necháme bledú a do druhej primiešame kakao. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíkmi, do ktorých nalejeme cesto zhruba do 3/4-in, nakoľko cesto počas pečenia narastie. Kombinovať môžeme podľa chuti… niektoré muffiny môžeme nechať bledé, kde na vrch poukladáme bobuľové ovocie. Ovocie môžeme posypať cukrom (vanilkový, trstinový…). Niektoré môžeme nechať tmavé, prípadne kombinácia oboch (na spodok košíčka dáme tmavé cesto a na vrch bledé). Fantázii sa medze nekladú 🙂 Toto cesto robievam s rôznymi obmenami, kde namiesto kakaa pridám napr. mleté vlašské orechy, mak… Naplnené košíčky dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180 °C zhruba 20-25 minút. Z dávky vyjde cca 14-16 väčších košíkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.