Detská narodeninová torta

Detská narodeninová torta

Detská narodeninová torta z piškótového cesta,

s mascarpone krémom a so salkom, poliata ganache polevou


Suroviny na 1 korpus (na túto obdĺžnikovú tortu o váhe zhruba 5 kg, upečieme 2 korpusy a po prerezaní dostaneme 4 korpusy):

6 ks vajcia,

6 PL polohrubá múka,

6 PL práškový cukor,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva.

1 ČL olej,

Suroviny na plnku:

5 ks smotana na šľahanie 33%-tná (5 x 250 ml),

1 ks puding za studena Creme Olé od Dr. Oetkera,

5 ks mascarpone (5 x 250 ml),

1 ks Salko.

Suroviny na ganache polevu:

200 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa,

80-100 ml smotana na šľahanie 33%-tná.

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 6 PL múky zmiešanej s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej obdĺžnikovej formy (alebo použijeme klasický plech na pečenie) a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista.

Takto upečieme oba korpusy, ktoré rozrežeme na polovicu a vzniknú nám 4 korpusy. Plnku rozdelíme na 4 časti (3 časťami plnky naplníme tortu a štvrtá zostane na potretie celej torty- vrch aj dookola).

Vychladnuté korpusy naplníme. Spodný korpus pokvapkáme rumom, čajom, alebo kávou, potrieme lekvárom, dáme plnku, priložíme druhý korpus, opäť pokvapkáme čajom…,potrieme lekvárom, natrieme plnkou, dáme tretí korpus, zopakujeme a nakoniec dáme posledný štvrtý korpus. Celú tortu potrieme plnkou, dáme stuhnúť do chladničky a polejeme ganache čokoládovou polevou. Pod jedlý papier dáme bielu ganache polevu. Dozdobíme podľa fantázie.

Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, pridáme Creme Olé (ako stužovač) a vymiešame. V druhej miske vymiešame mascarpone s konzervou salca. Odoberieme 2-3 PL šľahačky, pridáme do mascarpone, aby sa hmoty mierne prepojili a nakoniec to všetko pridáme do šľahačky, poriadne vymiešame.

Príprava ganache: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme, pridáme čokoládu a premiešame.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *