Cuketový slaný koláč

Cuketový slaný koláč

Po tomto rýchlom, jednoduchom a vynikajúcom cuketovom slanom koláči na plechu sa len tak zapráši 🙂 . Koláč je výborný teplý k večeri, ale ak vydrží i za studena, môžeme ho pridať napr. aj k studeným misám. Robievam ho s rôznymi obmenami múk. Teraz som použila špaldovú hladkú a špaldovú celozrnnú múku, ak ho však chceme bez lepku, tak ho pripravíme z bezlepkovej, pohánkovej, či kukuričnej múky. Do koláča môžeme dať napr. klobásu, údené moravské mäso, skrátka, čo komu chutí.

Rýchly, jednoduchý a vynikajúci

cuketový slaný koláč zo špaldovej múky

cuketový slaný koláč fotopostup

Suroviny:

400 g cuketa,

1-2 klobásy (alebo 200 g údené moravské mäso…)

1 cibuľa,

200 g bezlepková múka / alebo 50 g špaldová celozrnná múka + 150 g hladká špaldová múka,

150 g tvrdý syr EIDAM,

5 ks vajcia,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,

100 ml olej,

1 Čl vegeta,

soľ a čierne korenie podľa chuti,

petržlenová vňať.

 

Postup:

Na panvici osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, následne pridáme na kúsky nakrájanú klobásu, osmažíme a odstavíme zo sporáka. Cuketu očistíme, vydlabeme jadierka a následne ju na hrubo nastrúhame do misky. Pridáme nastrúhaný tvrdý syr, vajcia, soľ, korenie, vegetu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a osmaženú cibuľu s klobásou. Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Hotovú zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 25 až 30 minút.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *