Cuketová baba

Cuketová baba

Vajcová baba je jednoduchým, vynikajúcim a veľmi obľúbeným veľkonočným jedlom pripravovaným k sviatku Veľkej noci. Letným hitom je zas cuketová baba. Receptov na cuketovú babu je množstvo, avšak ja ju pripravujem úplne jednoducho, tak isto ako vajcovú, len namiesto mäsa, pridám cuketu a papriku. Samozrejme suroviny si môžeme dať podľa chuti, takže ak by vám mäsko chýbalo, kľudne si ho môžete pridať 🙂

Cuketová baba

Suroviny:

10 ks rožky,

10 ks vajcia,

500 ml mlieko,

1 ks väčšia cibuľa,

1 cuketa,

1-2 papriky,

petržleňová vňať,

1 ČL vegeta,

soľ a mletá rasca podľa chuti,

štipka mleté čierne korenie,

masť + strúhanka na vymastenie plechu,

masť/olej na vysmážanie.

 

Postup:

Nakrájané rožky na malé kocky namočíme do mlieka, resp. zalejeme mliekom. Medzitým si v malom hrnci na masti/oleji zasmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky, alebo pásiky nakrájanú cuketu a papriku a chvíľku posmažíme. Následne vylejeme do namočených rožkov, pridáme vajcia, vegetu, soľ, korenie, mletú rascu a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržleňovú vňať a opäť premiešame. Hotovú zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190°- 200 ° C zhruba 45 až 50 minút. Vychladnutú cuketovú babu nakrájame na kocky, prípadne obdĺžniky.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *