Čučoriedkový cheesecake

Cheesecake sú výborné a rýchle dezerty, ktoré môžeme pripraviť zo sušienkových korpusov, ovsených vločiek, alebo s krehkým cestom, všetky chutia vynikajúco. K tomu lahodná plnka, či už z tvarohu, alebo mascarpone, vrch bohato posypeme ovocím a niet nad lepší a rýchlejší dezert 🙂

Čučoriedkový cheesecake z krehkého cesta s mascarpone

cucoriedkovy-cheesecake

Suroviny na cesto (priemer formy 26 cm):

200 g celozrnná múka (prípadne polohrubá múka),

1 ČL kypriaci prášok do pečiva,

100 g zmäknuté maslo,

50 g kryštálový/trstinový cukor,

1 vajce.

Suroviny na plnku:

250 g mascarpone,

1 vajce,

šťava z 1/2 citróna,

1 ks vanilkový cukor,

40 g kryštálový/trstinový cukor,

300 g čučoriedky (čerstvé, mrazené, prípadne zavárané).

Maslo na vymastenie formy.

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým/trstinovým cukrom, potom pridáme vajce a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto. Formu na pečenie vymastíme maslom, následne preložíme cesto do formy, ktoré rovnomerne „utlačíme“ . Vytvoríme aj okraje na výšku formy. Pripravíme si plnku zmiešaním mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, kryštálový/trstinový cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu dobre vymiešame. Hotovú plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a vrch cheesecake nakoniec posypeme čučoriedkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

2 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.