Čokoládovo-kokosové trubičky

Krehunké chuťovo vynikajúce

čokoládovo-kokosové trubičky

Suroviny:

1 l mlieko,

1 dcl voda,

1/2 kg hladká múka Extra špeciál,

150 g kryštálový cukor,

5 PL olej,

1 žĺtok,

2 ks vanilkový cukor,

1 PL med,

150 g strúhaný kokos,

3 PL kakao,

4 PL Granko.

 

Postup:

Žĺtok, kryštálový cukor a vanilkový cukor rozhabarkujeme vo vlažnom mlieku spolu s vodou. Do hrnca si dáme preosiatu hladkú múku, pridáme zmes žĺtka, kryštálového cukru, vanilkového cukru, mlieka a vody. Všetko dobre rozmixujeme s ručným mixérom na najnižšom stupni rýchlosti, neskôr zvýšime na vyšší stupeň rýchlosti. Potom pridáme strúhaný kokos, kakao, Granko, med a nakoniec pridáme olej. Všetko spolu ešte dobre rozmixujeme, aby sa nevytvorili hrudky.

Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ja však pečiem najskôr za 4 až 5 hodín. Jemnejšie trubičky sa však upečú z cesta, ktoré necháme postáť napríklad z večera do rána, alebo 10 až 12 hodín v chladničke. Cesto pri pečení by malo mať izbovú teplotu, takže keď ho vytiahneme z chladničky, necháme ho ešte chvíľu odstáť.

Ak je potrebné pred pečením si cesto rozriedime s trochou vody, nepracujeme s hustým cestom!

Ak sa cesto pri pečení lepí, pridáme trochu oleja. Pri pečení potierame platne včelou medzistienkou zabalenou v handričke. Ak by sa z vosku uvoľnilo viac, je potrebné utrieť, lebo platne nemôžu byť premastené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.