Čokoládové cupcakes

Pokiaľ ste milovníkmi čokolády a preferujete špaldovú múku, tak tieto mäkkučké cupcake plné kakaa a čokolády s vynikajúcim vanilkovým krémom sú presne pre vás 🙂

Vynikajúce extra čokoládové cupcakes zo špaldovej múky s vanilkovým krémom

Suroviny na cupcakes:

270 g hladká špaldová múka,

160 g práškový cukor,

1 vanilkový cukor,

2 PL kakao,

1 kypriaci prášok do pečiva,

sóda bikarbóna na špičku lyžičky,

150 g nahrubo nasekaná čokoladá s vyšším obsahom tuku,

250 ml mlieko,

100 ml olej,

1 vajce.

Suroviny na krém:

500 ml mlieko,

2 ks zlatý klas,

2 ks vanilkový cukor,

4 PL práškový cukor,

250 g maslo.

 

Postup:

V miske vymiešame práškový cukor, vanilkový cukor a vajce. Postupne pridáme mlieko, olej a premiešame. Následne pridáme špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a ostatné sypké suroviny. Všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotovým cestom naplníme košíčky do 2/3-tin a do každého košíčka dáme nasekanú čokoládu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20-25 minút. Na vychladnuté cupcakes nanesieme cukrárenským vreckom vanilkový krém a dozdobíme malými farebnými cukríkmi, ovocím….

Príprava vanilkového krému: Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. Práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom a postupne pridáme vychladnutý puding. Mixérom vymiešame do hladka.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.