Čerešňový koláč

Čerešňový koláč

Rýchly, nenáročný na suroviny i prípravu a veľmi chutný je tento hrnčekový čerešňový koláč so škoricou. Hrnčekové koláče sú veľmi obľúbené, všetky suroviny na cesto vymiešame v jednej miske a máme hotovo. Ovocie môžeme dať podľa sezóny. Múku môžeme zameniť za špaldovú a máme ho trocha v zdravšej verzii. Vrch koláča posypeme škoricou a škoricovým cukrom, ak máme sladké ovocie, stačí len škorica. Škorica dodáva koláču výraznú a lahodnú chuť a pri pečení rozvoniava po celom dome 😉

Hrnčekový čerešňový koláč so škoricou

Suroviny na cesto (hrnček = 250 ml):

1 vajce,

1 hrnček kryštálový/trstinový cukor,

1 hrnček mlieko,

9 PL olej,

2 hrnčeky polohrubá múka (špaldová múka),

1 kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker,

1 škoricový cukor Dr.Oetker.

Suroviny na dohotovenie:

300 g čerešne, prípadne iné sezónne ovocie,

mletá škorica na posypanie + 1 škoricový cukor Dr.Oetker.

 

Postup:

V miske vymiešame vajce, kryštálový/trstinový cukor, škoricový cukor, pridáme mlieko, olej a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch koláča naukladáme odkôstkované čerešne. Koláč posypeme mletou škoricou a 1 škoricovým cukrom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C zhruba 30 min.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *