Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček je veľmi obľúbený sladký múčnik s kandizovaným ovocím. Ale keďže moje deti nemajú radi kandizované ovocie, ale čokoládu zjedia vždy 🙂 , pridala som namiesto ovocia, kúsky Študentskej pečate.

Biskupský chlebíček

zo špaldovej múky

s čokoládou Študentská pečať (s arašidmi, hrozienkami a želé)

Suroviny:

240 g hladká špaldová múka,

5 ks vajcia,

200 g práškový cukor,

štipka soli,

100 ml olej,

100 ml mlieko,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,

120 g čokoláda Študentská pečať.

Suroviny na ganache polevu:

150 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa,

100 ml smotana na šľahanie 33%-tná.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom do penista, pridáme olej, mlieko a premiešame. Následne pridáme špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko dobre vymiešame. Potom pridáme nasekanú čokoládu a nakoniec primiešame vareškou vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Hotové cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebík (prípadne formu vystelieme alobalom) a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180°C zhruba 50 minút. Hotový vychladnutý chlebík polejeme ganache polevou a dozdobíme podľa fantázie.

Príprava ganache: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme, pridáme čokoládu a premiešame.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *