Bezlepková orechová roláda

Bezlepková orechová roláda

Receptov na dezerty bez múky nie je nikdy dosť, preto pridávam tento recept na rýchlu a výbornú bezlepkovú orechovú roládu s kyslou smotanou.

Bezlepková orechová roláda s kyslou smotanou

Suroviny:

4 ks vajcia,

4 PL kryštálový cukor/trstinový cukor,

1 ks vanilkový cukor,

50 g mleté vlašské orechy,

200 ml kyslá smotana,

práškový cukor na dochutenie (prípadne iné sladidlo – med, trstinový cukor, cukor z kokosových kvetov…) + práškový cukor na posypanie,

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a ručným mixérom miešame zhruba 1-2 minúty, kým dostaneme tuhú lesklú penu. Potom pridám vidličkou rozmiešané žĺtky. Všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec zľahka primiešame mleté vlašské orechy. Hotové cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 12 – 15 minút. Medzitým si rozložíme utierku, na ktorú dáme papier na pečenie, vyklopíme ešte horúci koláč tak, aby nám papier na pečenie, na ktorom sa koláč piekol, zostal na vrchu a papier opatrne strhneme. Následne stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme kyslou smotanou, ktorú sme ochutili práškovým cukrom (alebo medom, prípadne iným sladidlom). Hotovú roládu opäť stočíme a necháme stuhnúť v chladničke. Roládu pred podávaním môžeme, ale nemusíme posypať práškovým cukrom.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *