Bezlepková maková torta

Vynikajúca bezlepková makovo-orechovo-kokosová torta s malinami a čučoriedkami

bezlepková maková torta fotopostup

Suroviny na korpus:

140 g mletý mak (mak sa dá nahradiť mletými orechmi či mandľami),
40 g mleté vlašské orechy,
60 g strúhaný kokos,
2 PL kokosový olej,
50 g maslo,
2 banány (popučíme vidličkou),
3 vajcia,
3 PL med/agávový sirup/cukor z kokosových kvetov,

1 PL mletá škorica,

kôra z 1 citróna nastrúhaná na jemno,

1 PL biely jogurt,
1 PL chia semienka,

2 PL mleté mandle.

70 g čerstvé maliny – naukladáme na cesto pred pečením, 1,5 PL ríbezľový džem na potretie korpusu,
čučoriedky černice a slnečnicové semienka máčané v 3 druhoch čokolády na posypanie,
Krém : 16 % kyslá smotana a 100 g kvalitná horká čokoláda

Postup :
Ako prvé si oddelíme bielky od žĺtok. V miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a necháme chvíľu tak. V druhej miske zmiešame žĺtky, pridáme všetky ostatné suroviny na korpus a nakoniec vmiešame vareškou do hmoty tuhý sneh z bielkov. Do tortovej formy vymastenej iba maslom vlejeme cesto a naň naukladáme maliny. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 30 až 35 min. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus potrieme tenkou vrstvou ríbezľového džemu. Nakoniec rozpustíme horkú čokoládu nad parou, necháme ju vychladnúť a vmiešame ju ručne do kyslej smotany. Hmota hustne a tak ju jemno natrieme na korpus. Vrch torty dozdobíme a necháme stuhnúť v chladničke min. 12 hodín. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.