Bábovka z domáceho vaječného likéru

Bábovka z domáceho vaječného likéru

Keďže u nás doma sú bábovky veľmi obľúbené, rozhodla som sa v tento vianočný čas i ja jednu upiecť. Prednedávnom som robila domáci vaječný likér, mala som chuť na kávičku s likérom a čo k tomu sladké? No predsa lahodná bábovka s príchuťou vaječného likéru. Môžem povedať, že táto vynikajúca bábovka z domáceho vaječného likéru sa u nás dlho nezohriala.

 collageSuroviny:
4 vajcia
200 g práškového cukru
2 ks vanilkového cukru
2 dcl oleja
2 dcl vaječného likéru
100 g polohrubej múky
100 g zemiakový škrob Solamyl Dr.Oetker
1 kypriaci prášok
Postup:
Mixérom vymiešame vajíčka so štipkou soli, pridáme preosiaty práškový cukor spolu s vanilkovým cukrom a vymiešame do peny na najvyššom stupni rýchlosti. Znížime rýchlosť na najnižší stupeň, pridáme olej a vaječný likér, ktorý ešte chvíľku miešame, nie dlho, aby pena nespadla. V druhej miske zmiešame preosiatu múku, solamyl a kypriaci prášok do pečiva a postupne metličkou zapracujeme do vaječnej masy. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 180 °C zhruba 50 min. Ak pri pečení začne chytať vrch, treba ju prekryť papierom na pečenie. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme, môžeme posypať práškovým cukrom a podávame s kávičkou a s domácim vaječným likérom.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *