Bábovka s mascarpone

Bábovka s mascarpone

Či už ku káve, k čaju, k raňajkám, alebo na nedeľu, bábovky sú veľmi obľúbené, nenáročné a rýchle maškrty, ktoré zvládne každá gazdinka. A keďže receptov nie je nikdy dosť, pridávam tento recept na vynikajúcu bábovku s mascarpone. Bábovku môžeme upiecť i s tvarohovou obmenou, keď mascarpone zameníte za tvaroh.

Bábovka s mascarpone

Suroviny:

250 g práškový cukor,

250 g maslo,

4 vajcia,

štipka soli,

250 g polohrubá múka,

250 g mascarpone,

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 PL kakao,

čokoláda.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a maslom do penista. Následne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, mascarpone, čokoládu nalámanú na kocky a premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipky soli, ktorý do cesta zapracujeme vareškou. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme 1 PL kakaa. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy dáme biele cesto, na to tmavé cesto a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 45 – 50 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *