Pomazánka z medvedieho cesnaku

Pomazánka z medvedieho cesnaku

V kuchyni má medvedí cesnak široké využitie. Môže sa pridať snáď do každého jarného jedla, kde sa používa kuchynský cesnak, cibuľka, pažítka, ale nahradiť môže i zelenú petržlenovú vňať na ozdobenie. Takže či už do pečenia vynikajúceho voňavého chlebíka, pesta z medvedieho cesnaku, cestovín, šalátov, alebo nátierky, výborný je skrátka všade 🙂

Keďže zbery medvedieho cesnaku sú v plnom prúde poponáhľajte sa, lebo konzumovať sa dá len obmedzený a pomerne krátky čas 🙂

Pomazánka z medvedieho cesnaku

Suroviny:

250 g maslo,

2 ks tavený syr bambino,

2 veľké hrste medvedí cesnak,

štipka soli,

štipka čierne mleté korenie,

5 ks vajcia na tvrdo,

2 PL tatarská omáčka,

1 PL horčica.

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo a tavený syr. Následne pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak, nadrobno nakrájané vajca na tvrdo, tatarskú omáčku a horčicu. Nakoniec všetko osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s čerstvým chlebíkom, bagetkou…..

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *