Pomazánka z medvedieho cesnaku

V kuchyni má medvedí cesnak široké využitie. Môže sa pridať snáď do každého jarného jedla, kde sa používa kuchynský cesnak, cibuľka, pažítka, ale nahradiť môže i zelenú petržlenovú vňať na ozdobenie. Takže či už do pečenia vynikajúceho voňavého chlebíka, pesta z medvedieho cesnaku, cestovín, šalátov, alebo nátierky, výborný je skrátka všade 🙂

Keďže zbery medvedieho cesnaku sú v plnom prúde poponáhľajte sa, lebo konzumovať sa dá len obmedzený a pomerne krátky čas 🙂

Pomazánka z medvedieho cesnaku

Suroviny:

  • 250 g maslo,
  • 2 ks tavený syr bambino,
  • 2 veľké hrste medvedí cesnak,
  • štipka soli,
  • štipka čierne mleté korenie,
  • 5 ks vajcia na tvrdo,
  • 2 PL tatarská omáčka,
  • 1 PL horčica.

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo a tavený syr. Následne pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak, nadrobno nakrájané vajca na tvrdo, tatárskú omáčku a horčicu. Nakoniec všetko osolíme a okoreníme podľa chuti.

Podávame s čerstvým chlebíkom, bagetkou…..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.